torstai 5. kesäkuuta 2014

Hyvän elämän talo = Hyvän elämän kohtaamispaikka



Kuntopolku tuo Hyvän elämän talolle, viihtyisälle kohtaamispaikalle, jossa on paikallisia soittajia, ravintola, kuvataidekoulun vaihtuva näyttely, lasten leikkipaikka, eläimiä, kesäteatteri, konsertteja ja grillipaikka. Paikkaan, jonne kaikki voivat kokoontua. Askolan Mäntyrinteelle.

On ollut valtavan hieno huomata miten motivoitunutta henkilökuntaa meillä on ja miten paljon he tekevät saadakseen Askolasta vanhusystävällisen kunnan. Henkilöstö on valmis kehittämään omaa ammattitaitoaan ja osaamistaan ja jakamaan sitä muille. Tämä on valtavan hienoa toimintaa. Emme odotakaan, että tässä tulee heti säästöjä. Ymmärrämme, että asiat tapahtuvat pitemmällä aikajänteellä. Tässä muutoksessa säästöt eivät ole päällimmäinen asia, vaan se, että ikäimiset saavat vanheta ja elää hyvää elämää.

Hyvää elämää Askolassa tarkoittaa koko elämän mittaista matkaa. Se muodostaa elämänkaaren samalle kohtaamispaikalle. Ikäihmiset kuuluvat meidän arkipäiväämme, he eivät saa olla eristettynä eri paikassa vaan me tuomme elämän heidän luokseen. Meidän on satsattava ja parannettava heidän elämän laatua.  Kaikkea ei voi mitata rahassa. Arkinen työ on kovaa työtä vanhuksien parissa, kaikkia kunnia henkilöstölle ja jaksamista heille. He ovat ammattilaisia, jotka kehittävät ja vievät asioita eteenpäin.

Riku ja Olavi

Askolan kunnan hallituksen puheenjohtaja Olavi Merihaara ja valtuuston puheenjohtaja Riku Honkasalo iloisina vaikuttavan valtuuston kokouksen jälkeen.

1 kommentti: