perjantai 20. joulukuuta 2013

Roimasti tuottavuutta kotihoitoon!


Pekka Piironen ja MPY:n digitaalisen liiketoiminnan kehityspäällikkö Matti Muukkonen
Kävin mielenkiintoisen keskustelun Tamoran Jouluchillailussa Lappeenrannassa 19.-20.12.2013 Lahden kaupungin sosiaali- ja terveystoimen kehittäjän Pekka Piirosen kanssa. Lahti on tehnyt rajusti töitä mm. kotihoidon kehittämisessä. Kysyin Pekalta mitä terveisiä hän haluaisi lähettää muille kotihoidon kehittäjille.

”Voisitte ottaa yhteyttä Lahden kotihoitoon, koska olemme Suomen PARAS tällä hetkellä. Tulkaa katsomaan mitä se tarkoittaa. Meillä on ollut Tekesin rahoittama hanke, joka päättyi kesällä. Nyt esimerkiksi Tieran edelläkävijät Mikkeli ja Etelä-Karjalan Eksote ovat käyneet viime kesänä katsomassa, mitä olemme tehneet. Tieran mobiilikotihoito on kehitetty meillä ja se on jo käytössä. Meillä on käytössä mm. optimointi ja sähkölukot. Pelastuslaitoskin pääsee nopeasti sisään taloihin eikä tarvitse odotella mitään talonmiehiä. Olemme menneet yli monien rajojen. Nyt meillä on tarkoitus jatkaa hanketta teknologisten innovaatioiden hyödyntämisen kautta. Pitää muistaa, että kotihoidon tuottavuus on paljon muutakin kuin optimointia. En kehtaa tässä edes kertoa huima meillä esimerkiksi kotihoidon välitön työaika. Tulkaa käymään, jutellaan tarkemmin!”

Kehittämishankkeen projektipäällikkönä on toiminut Lahdessa palveluohjaaja Eija Repo ja teknisenä asiantuntijana Matti Seppälä.

Pekka itse on vahva talousosaaja, tutkija, kehittäjä, muutoksentekijä, jota kannattaa ehdottomasti kuunnella, jolla on kehittäjäkumppaneidensa kanssa missiona pelastaa suomalaiset organisaatiot. Pekan ajatuksia tutkijana voi lukea esimerkiksi osoitteesta www.tietotalous.blogspot.fi Pekka näkee, että työyhteisö ja asiakkuudet ovat ne kaksi väylää, joiden kautta muutoksia organisaatioissa saadaan tehdyksi. Lahdessa hyviksi havaittuja keinoja ovat tällä hetkellä mm. tuotekehittäjäkoulutus ja esimiesten asiakaspalvelukoulutus.

Kirjoittaja on Tamoran omistaja, asiakkuusjohtaja Kirsi Parviainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti