perjantai 8. marraskuuta 2013

Ikäihmisten palvelupiste -projektityö

Olemme Sagan kanssa ideoineet Tuusulassa syntynyttä tuotekehitystyöehdotustamme (kamala sanahirviö!) ja kokoontuneet asiamme ääreen erilaisin kokoonpanoin tähän mennessä neljä kertaa. Paljastamme nyt kaikille Tuusulan toisen päivän ryhmätyössä Gustavelundissa jo hieman esille ottamamme projektityön.
Kunnastamme puuttuu ikäihmisille suunnattu, helposti saavutettava, esteetön, matalan kynnyksen palvelupiste ja olohuone, josta saisi helposti kunnassa toimivien palveluntuottajien; yritysten, yhdistysten, seurojen ym.toimijoiden yhteystiedot ja palvelut ja jossa voisi järjestää erilaisia yleisötempauksia, info- ja tiedotustapahtumia, yhdistysesittelyitä, seura- ja harrasteiltoja taikka vaikka vain tavata kaffekupposen, netin ja päivän lehden ääressä ystäviä ja kylänmiehiä. Tila toimisi kuntalaisten (ja etenkin ikääntyvien) yhteisöllisenä, sosiaalisen kanssakymisen paikkana. Tiloissa voisi toimia erilaisia yrittäjiä terveysalalta kylätalkkariin. Alunperin ideana oli saada myös Itellan ja Matkahuollon palvelut tämän palvelupisteen oheen. Harmillisesti tämä meni ohi suumme Pornaisten Palveluverstas ry:lle, joka toki tarjoaa nyt mahtavaa työpajatoimintaa kunnallemme.    
Olemme kartoittaneet tiloja ja järjestämis- ja rahoitusmalleja.Vuokrattavista tiloista ehdolla ovat Aktia -pankin nyt tyhjillään olevat tilat, seurakunnan omistama Nuopparin tila Aktian talossa, seurakuntakoti ja nuorisoseurantalo Iso-Pirtti. Myös Mäntyrinteen tiloja ja kunnantalon alakerrasta vapautuvia palolaitoksen tiloja on kartoitettu. Rahoitus- ja vetovastuumalleina olemme pyöritelleet yritys- tai yhdistyspohjaisia malleja ja tällä hetkellä näyttää siltä että yrittäjiä ei ole tarpeeksi kattamaan mm. Aktia -pankin tilojen vuokraa.
Seuraavaan kokoukseemme olemme kutsuneet ympäristökunnissa aloitettujen ja toimivien kunnan, yritysten ja yhteisöjen kumppanuushankkeina toimivien projektien edustajia.
Aijomme tehdä asiasta lehdistötiedotteen ja pyytää kuntalaisia mukaan keksimään osuvan nimen ja ehkä myös logon palvelupisteellemme...

Rauna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti